Η Ι σ τ ο ρ ί α Μ α ς

Ορόσημα

Π ά ν ω α π ό 3 δ ε κ α ε τ ί ε ς ι σ τ ο ρ ί α ς

1990

Το Ξεκίνημα

Η ιστορία της οινοποιίας Καραγεώργου έχει τις ρίζες του 30 χρόνια πριν, το 1990, όταν ο Λεωνίδας Καραγεώργος με αγάπη και μεράκι για τη γη και το φίνο κρασί ξεκίνησε τα πρώτα 3 στρέμματα καλλιέργειας βιολογικού αμπελιού στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

1990

Ο Αμπελώνας

Το 1990 όταν τα καπνά με τα πολλά φάρμακα και λιπάσματα τελειώνουν φυτεύουμε το πρώτο μας αμπέλι και αποφασίζουμε να εντάξουμε όλα τα Κτήματα μας στη Βιολογική Γεωργία με την πιστοποίηση της ΔΗΩ.

2000

Ο Βιολογικός Αμπελώνας

Η αγάπη για τη ζωή και τη γη μετέτρεψε τα κτήματα μας σε Βιολογικά. Το μεράκι για το φίνο βιολογικό κρασί δημιουργεί τον Ταξιδευτή που με τα αρώματά του μας ταξιδεύει ευχάριστα. Η αγάπη και η βιολογική φροντίδα της γης μας, καθρεπτίζονται μέσα στα προϊόντα μας.

2022

Σήμερα

Σήμερα τα αμπέλια μας καλύπτουν 80 στρέμματα με κυρίαρχη ποικιλία την γηγενή Μαλαγουζιά και συνοδοιπόρους τη Μαλβάζια Αρωμάτικα το Ασύρτικο, το Λημνιό. Η οινοποίηση γίνεται αποκλειστικά από δικά μας σταφύλια στο πλήρως πλέον εξοπλισμένο οινοποιείο-εμφιαλωτήριο μας, που βρίσκεται δίπλα στα αμπέλια μας. Έτσι η πρώτη ύλη έρχεται για επεξεργασία δροσερή χωρίς να ταλαιπωρείται.